The Cappelletti in broth from the Marche regionthey are a truly typical dish ofChristmasMarche cheese to be enjoyed in broth. The preparation is rigorous: as per tradition it begins a week before and each member of the family must make their contribution.
Portions:4 people
Ingredients
For the pastry
- 6 no eggs
- 600 grams Flour
For the filling
- 400 grams ground of pork or beef fillet
- 150 grams chicken breast
- 100 grams mortadella
- 1 small sausage
- 100 grams Parmesan cheese
- to taste salt
- to taste pepper
- to taste nutmeg
- to taste butter
instructions
- Cook the chicken breast in a pan with a knob of butter;
- chop the cooked chicken breast, mortadella and sausage;
- add the minced pork fillet, parmesan, salt, pepper and nutmeg, and mix all the ingredients for the filling;
- after preparing the filling, mix the ingredients for the pastry: arrange the flour in a well and place the eggs in the centre;
- add a little water, if necessary to make the dough more elastic, and work it until it becomes smooth; roll out the thin pastry;
- cut the pastry into disks;
- fill the disks with the minced meat filling;
- close the cappelletti, folding the puff pastry disk on itself and joining the two ends.
Un’esplosione di sapori in ogni boccone
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Ho provato questa ricetta con qualche piccola variazione
Grazie per aver provato la ricetta e per aver condiviso le tue variazioni! Sono felice che ti sia piaciuta.
Ricetta ben spiegata e sapore ottimo.
Grazie, Eleonora! Sono felice che tu abbia trovato la ricetta dei cappelletti in brodo alla marchigiana ben spiegata e che il sapore sia stato ottimo. La cucina marchigiana ha dei sapori davvero unici e sono contento che tu li abbia apprezzati.