For this recipe of “pastato Catalonia”, borrowed fromApulian cuisine, we chose a particular type of pasta: fusilli (not to be confused with home-made ones). The “fusilli alla catalonia”, therefore, is afirst coursewhich enhances the flavors of the south with simple and tasty ingredients such astomatoesand Catalonia, an increasingly popular vegetable. A first coursefastand exquisite to offer at any time.
Portions:4 people
Ingredients
- 300 gr Pasta perforated fusilli
- 800 gr Catalonia
- 500 gr Tomato pulp
- 3 segments Garlic
- 2 spoons Olive Oil extra virgin
- 3 spoons Pecorino cheese grated
- to taste Salt
- to taste pepper
instructions
- Clean and wash the catalonia, cut them into large pieces and place them in a pan with a little water and cook for about 4 minutes from the moment of boiling.
- Drain it and immerse it in more water placed in a pan.
- As soon as it comes back to the boil, add the pasta and cook it.
- In a saucepan, brown the garlic in the oil, after lightly crushing it.
- Add the tomato pulp, salt and pepper and cook over high heat for about 5 minutes.
- Drain the pasta with the catalonia and place it in a bowl.
- Season it with the pecorino cheese and the freshly prepared sauce.
- Serve the dish hot.
Notes
Some variations are:
- sauté the pasta and catalogna in a pan with the other ingredients;
- If you want, you can replicate the recipe without tomato;
- you can optionally replace the pepper with chilli.
Il piatto più delizioso che abbia mai preparato
Grazie per il tuo commento! Siamo felici che tu abbia preparato un piatto così delizioso. petito!
Ottima! Ho fatto un figurone.
È bello sentire che hai fatto un figurone!
Questa ricetta è diventata una presenza fissa nel mio ricettario
Grazie mille, Giulia, per la tua valutazione positiva! Sono felice che questa ricetta sia diventata una presenza fissa nel tuo ricettario. È sempre bello scoprire nuovi piatti che amiamo preparare e gustare regolarmente. Se hai altre ricette preferite o desideri consigli su nuovi piatti da provare, scrivimi.
Anna