Linguine with clams are a true heritage of theItalian cuisine. Recipesimple andfast, linguine with clams can also be cooked with spaghetti.
Portions:4 people
Calories:665kcal
Ingredients
- 320 gr Pasta linguine (also called bavette)
- 1000 gr Clams truthful
- Parsley chopped
- 1 clove Garlic
- to taste Salt
- to taste pepper
- to taste Olive oil
- 1/2 glass Lemon juice
- 1 glass White wine dry
instructions
- Drain the clams well by changing the water several times.
- Prepare very finely chopped garlic and fry it in a non-stick pan.
- Add the clams and let them open over high heat; add the wine, let it evaporate and then season with salt and pepper.
- Cook the linguine in abundant salted water and once drained, sauté them in the pan with the clams.
- Add chopped parsley, sprinkle with lemon juice.
- Plate and serve.
Nutrition
Calories:665kcal
Ottima ricetta e soprattutto molto buona
Grazie, Melina! Sono felice che tu abbia trovato le linguine alle vongole veraci molto buone e che la ricetta ti sia piaciuta. È un piatto classico della cucina italiana e quando è preparato con le vongole veraci fresche, il risultato è davvero irresistibile. Se hai bisogno di altre idee per piatti di pasta o desideri esplorare altri piatti a base di frutti di mare, faccelo sapere.
Il segreto di questa ricetta sta negli ingredienti di qualità e nella passione con cui è stata preparata
Grazie per il tuo commento! Siamo d’accordo sul fatto che la qualità degli ingredienti e la passione per la preparazione siano fondamentali per ottenere un piatto delizioso.
Ho cucinato questa delizia ieri sera ed è stata un trionfo.
Sono felice che la ricetta ti sia piaciuta!