“Pork chop stuffed with Ragusano DOP caciocavallo, tomatoes dried, dates and chocolate dark chocolate”, flavoured with herbs Mediterranean and accompanied by turnip tops. The most well-known and typical culinary flavours of Sicily come together in a dish proposed by Quattroventi Comfort Food Restaurant, founded in 2015 by chef Filippo Ventimiglia and sommelier Gabriele Amato.

Servings: 2 people
Ingredients
- 200 gr Cutlet
- 50 gr Caciocavallo Ragusano DOP whole
- 50 gr tomatoes buckets
- 200 gr bread crumbs fresh
- 50 gr demi glace of pork
- 30 gr dates
- 1 no. egg for breading
- qb dark chocolate to grate
- qb thyme
- qb rosemary
- qb turnip tops for the side dish
- qb salt
- qb pepper
Instructions
- In a pork chop, use a knife to make a pocket into which we will insert the filling prepared by blending together the Ragusano cheese, dried tomatoes, breadcrumbs and herbs.
- If available, a better result is obtained by placing the stuffed meat inside a vacuum machine to compact the ingredients.
- Almost at the end of cooking the demi glace, add the dates and cook together.
- Once this phase is completed, the meat is breaded in the remaining breadcrumbs, flavoured and fried and left to rest for a few minutes.
- After plating the meat and covering it with the previously prepared sauce, add some turnip tops sautéed with oil, garlic and chilli pepper and grate some dark chocolate on top.
Un piatto delizioso
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Una garanzia.
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Una ricetta ruspante e saporita
Grazie per il tuo commento! Siamo felici che ti sia piaciuta la ricetta ruspante e saporita.
Grazie a questa ricetta ho potuto utilizzare gli ingredienti che avevo in dispensa
Sono felice che tu abbia trovato utile la ricetta per utilizzare gli ingredienti che avevi in dispensa! È sempre gratificante riuscire a preparare un piatto delizioso con ciò che si ha a disposizione.