If it isspringAnd you want to enjoy a tasty risotto, then the “risotto withasparagusWild "is ideal for satisfying their palate. Wild asparagus can be easily purchased or collected directly from your garden and then prepared in order to have a delicious dish rich in nutritional properties.
The "risotto with wild asparagusi "is a very tasty spring dish. Wild asparagus grow spontaneously in different areas of Italy. It is sufficient to collect them and transform them intorecipe. If you want an alternative to risotto with wild asparagus, we recommend thepasta with wild asparagus or Paccheri with pesto with wild asparagus. If you are looking for a second, you can follow the recipe forWild asparagus omelette.

Ingredients
- 400 gr Rice for risottos
- 1 bunch Asparagus wild
- 100 cl Broth
- 2 spoons Olive Oil extra virgin
- 30 gr Butter
- 1 no Onion
- 1/2 glass White wine dry
- 2 spoons Grated Parmesan cheese
- to taste Salt
instructions
- Wash the asparagus by leaving them to soak for a few minutes in order to eliminate all traces of earth.
- Eliminate the woody part of the stem and slice them thinly except the tips that will be left longer.
- Chop the onion very fine and let it gently dry in a saucepan with the oil or butter (if you prefer a more creamy risotto).
- Before taking color, add the pieces of asparagus, leaving the tips aside, taking care to add them to the risotto only halfway through cooking.
- Salt, then cover the saucepan and let them cook for about ten minutes in the sauté, mixing often and adding, if necessary, a couple of tablespoons of hot water.
- Add the rice and, stirring constantly, let it flavor for a few minutes then, when it begins to attack, wet it with the wine.
- As soon as you blend, you start adding the broth, one ladle at a time, always taking care to turn with a wooden palette.
- When cooked, the rice must be quite soft.
- Stir with the butter and cheese and serve after having raised it for a minute.
Una ricetta che ha fatto innamorare tutti
Grazie mille per il tuo commento positivo! Siamo felici che la ricetta abbia avuto successo e che sia piaciuta a tutti.
Questa ricetta è perfetta per chi è alla ricerca di qualcosa di veloce da preparare senza rinunciare al gusto.
Grazie mille, Giorgia, per la tua recensione positiva! Mi fa piacere che tu abbia trovato questa ricetta perfetta per chi è alla ricerca di qualcosa di veloce da preparare senza rinunciare al gusto. Trovare un equilibrio tra praticità e sapore è davvero importante in cucina.
Piatto molto gustoso
Grazie mille per il tuo commento! Siamo felici che tu abbia apprezzato il piatto.
Ho seguito passo passo e il risultato è stato perfetto.
Che meraviglia, Elisabetta! Sono davvero contenta che seguendo la ricetta passo dopo passo hai ottenuto un risultato perfetto. È fantastico sentirlo!